Roofvogelshow en lekker knutselen

Nieuwsgierig naar de foto's? Deze staan op onze facebookpagina, klik hier om de foto's te bekijken! 

Op Boulevard Cruquius zie je ze vliegen! Op zondag 15 september in de arena op het Cruquiusplein zal valkenier Ruben tussen 12.00 en 16.00 uur diverse roofvogels laten vliegen. Een kerkuil woestijn buizerd, gier, oehoe, Amerikaanse zeearend, rood staart buizerd en caracara valk zullen deel uitmaken van deze spectaculaire roofvogel demonstratie. De roofvogels vliegen rakelings over de hoofden van het publiek. Wie een beetje lef heeft mag de vogels zelfs vasthouden en voeren! Zo dichtbij ben je nog nooit geweest.

Roofvogel demonstratie
Veel bezoekers ervaren een roofvogel demonstratie als een onvergetelijk moment. Tijdens een demonstratie worden zoveel mogelijk verschillende vluchten getoond. Denk hierbij aan uilen, buizerds, valken, gieren, arenden en vele anderen soorten. Het aantal dat er gevlogen wordt is uiteraard afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Tijdens het vliegen vertelt Ruben over de vogels en hun gedrag, natuurlijke leefomgeving, verzorging en eventuele bedreigingen. Daarnaast vertelt hij uitgebereid over zijn vak,  valkenier. Na de demonstratie neemt Ruben ruim de tijd om vragen te beantwoorden en voor het maken van foto's. 

Het doel van Ruben en zijn roofvogel demonstratie is vooral educatie en het overbrengen van enthousiasme en respect voor dier en natuur.

Ruben van Maaren
Valkenier en vogeltrainer Ruben van Maaren geeft demonstraties, workshops en traint vogels voor films. Hij werkte mee aan verschillende films en tv-programma’s en stond hij meerdere keren op het podium van de Heineken Music Hall met bioloog Freek Vonk. Tijdens demonstraties vertelt Ruben je alles over het natuurlijk gedrag van roofvogels. Zijn shows zitten vol interessante weetjes, humor en natuurlijk spektakel.

Vogelhuisje en vetbollen maken
Naast de roofvolgelshow die twee maal wordt gehouden kunnen kids zelf aan de slag voor de volgels in de tuin. Want het najaar is begonnen en de vogels zijn al druk op zoek naar eten. Maak van je tuin een echt vogelrestaurant en help de vogels met allerlei voedzaam lekkers. Lok ze naar je tuin met een zelfgemaakte vetbol dennenappel. Een vetbol zonder plastic netje, beter voor de vogels én de natuur.

Of timmer je eigen vogelhuisje. Er liggen allerlei materialen klaar om zelf een nestkastje in elkaar te timmeren, om in je tuin te hangen of op je balkon. Daarna mogen de vogels aan het werk en er zelf een nestje in bouwen!

Het Doe-het-zelf team helpt de kinderen op weg, maar jij als ouder/ begeleider vragen we om ook een handje te helpen.


Showtime, het programma van 15 september

12.00 – 13.00 uur Vogelhuisje timmeren / Vetbolhanger maken

13.00 – 14.00 uur Roofvogelshow (aansluitend fotomoment)

14.00 – 15.00 uur Vogelhuisje timmeren / Vetbolhanger maken

15.00 – 16.00 uur Roofvogelshow (aansluitend fotomoment)

De roofvogelshows en de workshops zijn gratis te bezoeken! Deelname is op eigen risico.

 

 

Boulevard Cruquius Spaarneweg
Cruquius (tussen hoofddorp en Heemstede)
* Verplichte velden

Nog meer inspiratie & tips

Betaalbare luxe merken The Outlet Factory

Dé plek voor de topmerken Timothy Oulton, Eichholtz, PTMD, Richmond Interioirs en meer....

Lees meer
BETAALBAAR DESIGN X²O Badkamers

De badkamer is een plek waar mensen even tijd voor zichzelf nemen. Jouw ultieme badkamer creëren kan met elk budget.

Lees meer
Een echt Nederlands woonmerk De Ruijtermeubel

House of Dutchz is op en top Hollands Glorie.

Lees meer