Een opgeruimde badkamer

Is bij jullie thuis de badkamer regelmatig een dampend oorlogsgebied als de ochtendspits eenmaal voorbij is? Houd moed! Met deze 7 gewoontes van mensen met een opgeruimde badkamer houd je de badkamer wél langer opgeruimd.
 

De badkamer opruimen: het is vast ook jouw favoriete klus. Gebruikte gelpotten terugzetten, vieze kleren van de grond rapen, tandpastaresten van de wastafel bikken – is er iets mooiers dan dat? En of je nu een groot huishouden hebt of klein, de badkamer netje houden gedurende de week blijft een uitdaging. Toch zijn er mensen die het wél voor elkaar krijgen: de hele week een opgeruimde badkamer. Wat is hun geheim? Komen ze wellicht van een andere planeet? Nee hoor, zij hebben zich de volgende 7 gewoontes eigen gemaakt.

1. Gooi meteen de badkamerventilator aan ’s morgens

Zodra de eerste personen zich in de badkamer begeven gaat de badkamerventilator aan. Zo kun je de lucht in de badkamer lekker fris houden en worden je schone handdoeken niet vochtig na het douchen. Als de ochtendspits voorbij is laat je de ventilator nog twintig minuten aan, om de laatste vochtigheid uit de lucht te krijgen. Maak de ventilator wel regelmatig schoon, zodat hij op volle kracht kan blijven werken.

2. Maak elke dag een klein beetje schoon

Hang een papierdispenser naast je badkamermeubel, zorg dat je een schoonmaakspray voor het grijpen hebt en neem elke dag even de wastafel af. Hierdoor voorkom je dat tandpasta- en zeepresten niet aankoeken en ziet de badkamer er meteen verzorgd uit. Dit geldt ook voor de wc: na de ochtenddrukte - wellicht niet de beste woordkeus? - haal je even snel de borstel erdoor en het voelt meteen een stuk frisser.

3. De was loopt op rolletjes met deze tip

Om te zorgen dat niemand - echt níemand - in jouw huis kleren op de badkamervloer laat liggen, zet je een grote wasmand in de badkamer. De nieuwe huisregel is dat iedereen zijn of haar vieze kleren hier meteen ingooit voor of na het douchen. Kies voor een extra handig wasmand op wieltjes, zodat je de wasmand makkelijk kunt verplaatsen als je bepaalde hoekjes moet schoonmaken. Gaat dat even soepel!

Lees verder op: https://www.gamma.nl/blog/badkamer-opruimen

Gamma
Spaarneweg 44
2142 EN Cruquius
023 528 71 09
www.gamma.nl
* Verplichte velden

Nog meer inspiratie & tips

design voor lagere prijzen The Outlet Factory

The Outlet Factory, een uniek winkel- en outletconcept in Nederland.

Lees meer
Horeca op Cruquius Cruquius

Op Boulevard Cruquius zijn maar liefst 4 horeca gelegenheden voor een kopje koffie of lunch.

Lees meer
Insecten buiten blijven!  Decokay Mirck

Splutsss… een zwarte of rode vlek op je pas geverfde muur. Herkenbaar als je op muggenjacht bent? Horren voor de ramen bieden dé oplossing…
Lees meer