Onkruid verwijderen | blog

Door het inspiratieteam van Intratuin

Onkruid vergaat niet, maar jij zit er vaak niet op te wachten! Onkruid is hardnekkig, het groeit razendsnel en komt altijd op plekken omhoog waar jij het niet wil, tussen de tegels of in het gras. Onkruid voorkomen is heel moeilijk, maar er zijn wel wat tips, welke wij graag met je delen. En is het tijd om je tuin eens goed te ontdoen van alle onkruid? Onkruid verwijderen is dan de beste optie. Onkruid bestrijden of verdelgen is namelijk een laatste redmiddel en iets wat je liever niet wil. Wij vertellen je de beste manieren om onkruid te wieden op de verschillende plekken in je tuin, zodat je op een verantwoorde manier van die ongewenste plantjes af komt. Uiteraard geven wij ook tips als je toch moet overgaan tot onkruidbestrijding of onkruidverdelging.

Onkruid herkennen
Wat is onkruid eigenlijk? Heel simpel: onkruid is een verzamelnaam van alle planten die groeien op een plek waar je ze liever kwijt dan rijk bent. Wist je dat onkruid eigenlijk niet bestaat? Het zijn uit- en inheemse planten die hier thuishoren. Ze groeien alleen op plekken waar jij ze liever niet hebt! Of een plantje onkruid is of een ‘gewone’ plant, is dus afhankelijk van jouw mening. Wat de één onkruid vind, kun jij best leuk vinden en gewoon laten staan. Onkruid herkennen is daardoor heel simpel: als jij vindt dat de plant niet thuishoort op de plek waar hij groeit, dan is het onkruid. Meestal zijn dit de plantjes die je niet zelf hebt geplant én waar je lastig vanaf komt.

Maar hoe komen die ongewenste plantjes dan tussen je tegels, in je gazon, je border en zelfs balkonbak? Vaak worden de zaadjes meegenomen door de wind of vogels, of ze groeien via een ondergronds wortelstelsel via de tuin van de buren. Helaas kun je daar meestal weinig tegen doen!
Lees verder: https://inspiratie.intratuin.nl/onkruid-verwijderen-en-bestrijden/

Intratuin
Spaarneweg 25
2142 EP Cruquius
023 510 15 15
www.intratuin.nl

Nog meer inspiratie & tips

BETAALBAAR DESIGN X²O Badkamers

De badkamer is een plek waar mensen even tijd voor zichzelf nemen. Jouw ultieme badkamer creëren kan met elk budget.

Lees meer
Horeca op Cruquius Cruquius

De horeca is geopend, ook voor een take-away

Lees meer
Gezien op TV, producten van  Haco Wonen & Slapen

Bekijk hier alle meubels die je hebt gezien op tv!

Lees meer